Phi Quyền Chính - Anarchism: The Tao Of Anarchy

The Tao of Anarchy: There is no God. There is no State. They are all superstitions that are established by the power-hunger psychopaths to divide, rule, and enslave us. It's only you and me, we are all true and real existence though in one short life. That is, We all are capable to freely interact with one another without coercion from anyone. We all are capable to take self-responsibility to find ways to live with one another in liberty, equality, harmony, and happiness before leaving this world forever. We all were born free and equal among all beings on this planet. We are not imprisoned in and by a place with a political name just because we were born there by bio-accident and social-chance. We are not chained to a set of indoctrinated beliefs that have been imposed upon us by so-called traditions. This Planet is home to all of us. No one owns it. We share the benefits from and responsibility to this Earth. We pledge no oath, no allegiance to no one; submit to no authority. We are all free and equal. The only obligation we all must undertake constantly with consistency is to respect the same freedoms and rights of others.

Tham Khảo

Corbett Report & Boiling Frogs Vi phạm Nguyên Tắc của chính mình: Chất Vấn Một Chiều !

Corbett Report  & Boiling Frogs Vi phạm Nguyên Tắc của chính mình: Chất Vấn Một Chiều !

Với Nhân Chủ, vụ “tố cáo” Glenn-Snowden” coi như đã ngã ngũ, không cần thiết đào sâu hơn nữa, ít nhất là trong thời gian này. Cho nên chúng tôi trình bày một nhận định tạm kết từ cuộc “thảo luận” do chính nhóm Boiling Frogs và Corbett Report thực hiện để quí độc giả nào quan tâm có thêm dữ kiện trước khi có phán luận riêng.

Trong cuộc thảo luận với chủ trương giải thích thêm cho khán thính giả, Corbett và Sibel cùng với Guillermo Jimenez, một cộng tác viên của Boiling Frogs đã hội luận qua truyền hình mạng về những bài viết-chi tiết tố cáo Glenn Greenwald của Sibel vừa qua.

Thái độ của Sibel

Trong đó chúng ta ghi nhận thái độ cáo buộc của Sibel, Guillermo Jimenez tập trung vào “nguồn lợi tức” Glenn “có thề” đạt được. Xoay vần số tiền làm ăn của Paypal, Ebay v.v- Trong khi Corbett nhận định chừng mực và xác định công lao và tài năng của Glenn.

Tuy nhiên theo chính Sibel cho biết, nguồn tin mà Sibel có được là từ một cựu nhân viên NSA, đã về hưu bình thường sau khi mãn nhiệm phục vụ , không phải là công dân tố cáo. Chúng ta không rõ chức vụ của “nguồn này”, chỉ biết ở khoảng “bậc trung” không được cao cấp cỡ như Binney hay Thomas Drakes.

Đặc biệt Corbett có đặt vấn đề vế “nguồn NSA” của Sibel rằng hiện nay ngay cả NSA còn không nắm rõ được số lượng cũng như chi tiết những tài liệu mà Snowden có trong tay là gì, thì làm thế nào mà “nguồn NSA” đã về “hưu an bình sung túc” biết được?

Nhưng Sibel đã lèo lái câu trả lời qua phần lớn là tiếp tục tấn công “việc kinh doanh báo chí chưa ngã ngũ” của Glenn.

Câu hỏi chất vấn nền tảng bị “bỏ quên”

Như vậy. lẽ ra một nghi vấn chính đáng theo nguyên tắc điều ta cũng phải được đặt ra, là:

Động cơ nào “nguồn này” rỉ ra cho Sibel?  Tại sao “nhân vật NSA” này không tố cáo tội phạm của NSA/nhà nước mà lại phải “nặc danh”? Trong khi lại tố cáo nhà báo- công dân tố cáo khác- không quyền lực – đang trong tình trạng bị báo chí chính qui/chính phủ an ninh bủa vậy tấn công, một cách nặc danh?

Tố cáo Nhà nước có thể chưa cần công khai, hoặc cần phải dấu tên vì an toàn an ninh.  Nhưng tố cáo những  “công dân dân sự” không quyền lực- cần phải công khai minh bạch? Sợ gì vướng mắc gì mà không công khai?

Như thế, “Công dân NSA tố cáo thổi ngược” này  đã không thấy nhà nước phạm tội,  nhưng rò rỉ cho Sibel biết về “nhóm tố cáo chính phủ- Glenn” về “phạm tội làm ăn” hay ngay cả “làm giầu”, tận dụng cùng một LUẬN ĐIỆU Mà chính phủ và giới chính qui đang sử dụng.

Vì thế, lẽ ra Corbett phải đặt nghi vấn về ĐỘNG CƠ THÚC ĐẨY (foremost intention) – là có thể “nhân sự” này làm theo chỉ định của chính phủ trong việc tấn công người đối kháng, và nên đào sâu về chất vấn rất chính đáng cần thiết này-  cùng mức độ chi tiết như họ đang chất vấn về Snowden và Glenn.

Bằng chứng cho thấy những “câu hạch sách”  mà Sibel  đặt ra cho Snowden mang dấu tích khuôn mẫu THẨM CUNG AN NINH mà có lẽ do “nhân vật nặc danh” này mớm ra như:

Chủ đích tối hậu của anh để quyết định lấy hàng ngàn tài liệu liên can đến chính phủ Mỹ là gì”?
–  Chủ ý tố hậu của anh là gì khi thực hiện những hành động sau cái quyết định lấy những hồ sơ đó?
-Khi lấy những hồ sơ  đó, anh có chủ ý chọn nhất định một lãnh vực đặc biệt nào, hay là vơ đại tất cả?

 • What was your foremost intention for making the decision to obtain thousands of documents that implicated the United States government?
 • What was your foremost intention for actually taking the action following your decision, and obtaining those documents?
 • At the time, when you were obtaining the documents, did you target particular categories of implicating documents, or did you just grab everything you could?
 • – See more at: http://www.boilingfrogspost.com/2013/12/15/mr-snowden-its-time-to-come-out-and-take-a-stand-publicly-as-to-your-intentions/#sthash.TiHnxua4.dpuf

  What was your foremost intention for making the decision to obtain thousands of documents that implicated the United States government?What was your foremost intention for actually taking the action following your decision, and obtaining those documents?At the time, when you were obtaining the documents, did you target particular categories of implicating documents, or did you just grab everything you could?

  Chú ý:

  1-Sibel dùng từ “implicated” (liên can, kéo theo) chứ không dùng từ “exposed” (vạch ra- trưng bày thẳng ra).. hàm ý làm nhẹ đi ấn tượng chính phủ là tội phạm chính, và làm mạnh lên “cái cảm giác” về “gian ý” của Snowden”
  2- Cũng như đã dùng từ “self-proclaimed journalist” ký giả tự phong với Glenn!

  Trong khi thật sự ai cũng biết Snowden đã tuyên bố lý do của hành động TỐ CÁO và XUẤT HIỆN CÔNG KHAI ít nhất là 4 lần, tại Khách sạn HongKong khi Poitras va Glenn đến gặp; lá thư tuyên bố gửi dân-biểu nghị sĩ Mỹ- trong cuộc trao đổi Tweeter với mọi người từ HongKong do Glenn điều hành-  và tuyên bố khi họp báo tại phi trường Nga: đó là: Anh muốn quần chúng ý thức được sự thật chính phủ nhà nước Mỹ đã có khả năng kỹ thuật tình báo theo dõi đến mức nào- và muốn có một cuộc công chúng tranh luận (public debate) về lãnh vực tự do- quyền riêng tư và an ninh quốc gia.

  Tôi tin tưởng vào nguyên lý được công bố tại tòa án Nuremberg năm 1945: “Mọi cá nhân đều có những bổn phận quốc tế vượt trên trách nhiệm tuân lệnh quốc gia. Vì thế những cá nhân công dân có bổn phận phải vi phạm luật quốc gia để ngăn chặn những tội ác chống hòa bình và nhân bản xảy ra”
  Và theo tinh thần này, Tôi đã làm những điều tôi tin và khởi sự một cuộc vận động để chỉnh đốn việc sai trái này. Tôi đã không mưu cầu làm giầu cho bản thân. Tôi đã không nhằm bán những bí mật của nước Mỹ. Tôi đã không hợp tác với bất cứ chính phủ ngoại bang nào để bảo đảm an toàn cho bản thân tôi. Thay vì vậy, Tôi đã đưa cho quần chúng những gì tôi biết, để những điều ảnh hưởng đến tất cả chúng ta có thể được thảo luận bởi tất cả chúng ta công khai giữa ban ngày, và tôi đã yêu cầu thế giới sự công đạo.

  Quyết định đạo lý  thông báo đến công chúng về việc rình mò theo dõi ảnh hưởng tất cả chúng ta đó đã đắt giá, nhưng đó là một việc đúng phải làm và tôi không hối hận gì hết.

  I believe in the principle declared at Nuremberg in 1945: “Individuals have international duties which transcend the national obligations of obedience. Therefore individual citizens have the duty to violate domestic laws to prevent crimes against peace and humanity from occurring.”
  Accordingly, I did what I believed right and began a campaign to correct this wrongdoing. I did not seek to enrich myself. I did not seek to sell US secrets. I did not partner with any foreign government to guarantee my safety. Instead, I took what I knew to the public, so what affects all of us can be discussed by all of us in the light of day, and I asked the world for justice.
  That moral decision to tell the public about spying that affects all of us has been costly, but it was the right thing to do and I have no regrets.

  Rõ ràng Sibel cố tình lờ đi để người đọc, người nghe coi như Snowden vẫn dấu diếm thụt thò cái gì đó khuất tất- và chỉa mũi dao thẳng vào Snowden, qua cái cớ hạch tội Glenn.  Sibel lấy lý cớ ấm ức  quan tâm lo lắng cho các công dân tố cáo “bị gọi là phản bội, phản quốc” nên phải hạch hoải Snowden để minh chứng “công dân tố cáo không phản bội chính phủ, quốc gia”!!!  Snowden, MacGovern ngược lại không quan tâm, và chẳng bận lòng hối hận!  Thủ thuật “mượn dao giết người” này trẻ con, sao Corbett không nhìn ra mà lại có vẻ gượng gạo đồng tình??? 

  Nói gọn lại, như chánh án Napolitano đã nhận xét, Snowden đã đặt cuộc sinh mạng cuộc đời của mình để khởi đầu MỘT CUỘC TRANH LUẬN CÔNG KHAI vể vấn đề giữa AN TOÀN và TỰ DO, giữa QUYỀNLỰC NHÀ NƯỚC và TRÁCH NHIỆM NGƯỜI DÂN. Anh đã thành công. Vấn đề đã đặt ra không còn gạt đi được nữa. Phần còn lại là TRÁCH NHIỆM của TẤT CẢ MỌI NGƯỜI quan tâm, tham gia thúc đẩy tạo sức ép nhà nước phải thay đổi.
  (Edward Snowden has started a global debate. So why the silence in Britain?) Sự việc nếu có tồi tệ hơn là do CHÍNH CHÚNG TA KHÔNG QUAN TÂM VÔ TRÁCH NHIỆM và những “nhà báo” kiểu Sibel- không tập trung gây áp lực đòi hỏi nhà nước chính phủ, mà quay lại chất vấn  -dù chính đáng nhưng gây sức ép cho Công Dân Tố Cáo một cách chưa cần thiết và cấp thiết trong lúc này bằng tác hại tội phạm nhà nước chính phủ đang càng ngày càng tồi tệ.

  Trên đây chỉ là 1/3 những câu “THẨM CUNG” mà bọn CHÍNH PHỦ rất muốn- cũng như đang nỗ lực tìm cách tóm bắt Snowden/Glenn Sarah/ Assange để hỏi cung, nhưng chưa đạt được! Nay Sibel vô hình chung đang làm thay cho chúng!

  Với những chi tiết có được về “nhân vật ẩn danh”, James và nhóm tại sao quên đặt nghi vấn là “Cá nhân nguồn” có gốc NSA tận trung với chính phủ đó, có thể là đã được lệnh hành sự làm theo chỉ đạo của NSA? Trong cùng lúc Snowden càng ngày càng được quần chúng công nhận là có công với quần chúng xã hội và được khen ngọi-  khiến chính phủ và báo chí chính qui càng điêu đứng mất uy tín

  Vì hiện nay, ngay cả môt số chánh án và các thành viên quốc hội Mỹ đều lên tiếng cho biết rằng guồng máy tình báo NSA chẳng dính gì đến “anh ninh quốc gia” hay “chống khủng bố” mà phần lớn là trộm cắp thông tin của “thế giới đồng minh” đển phục vụ cho quyền lợi của các tập đoàn đại bản Anh Úc Mỹ!

  Nhận định này không chỉ dựa theo những chứng liệu chính qui, nhưng người ta cũng đã hiểu ra vì sao phần lớn NSA Mỹ không “rình cắp” các đối thủ như NGA, những “nhóm khủng bố” mà gần như là trộm cắp thông tin dân sự và các công ty của tất cả các “nước đồng minh anh em” như Pháp, Đức, Bỉ, Ba Tây, Do Thái, Nam Dương v.v

  Trong khi đó Glenn đang nỗ lực hợp tác với nhiều nhóm đối kháng khác như nhóm “đột kích điện toán” trong mục tiêu đối kháng quyền lực tự do hóa thông tin. Nó cho thấy hình như Glenn đang tiến hành một việc lớn rộng hơn.

  Một lỗi LỚN NHẤT của Glenn, nhưng không phải một mình Glenn-  theo Nhân Chủ, là KHÔNG QUAN TÂM mặt trái vụ 911 và mỉa mai những NỖ LỰC CHẤT VẤN SỰ VỤ này! Để nhắc nhở rằng Glenn không phải là thần tượng mà có những khiếm khuyết rất tầm thường và chưa thoát khỏi MA TRẬN chính qui nhà nước. Tuy nhiên chúng ta đang phân tích và lý giải về Glenn ở một sự kiện nằm trong một lãnh vực giới hạn khác: chủ đích và phương pháp công bố trong sự kiện hồ sơ NSA từ Snowden.

  Corbett Report dù có đặt ra vấn  đề PHƯƠNG THỨC ĐĂNG TẢI KHỐI THÔNG TIN TỘI PHÁP đó- nhưng né tránh về khía cạnh ĐỘNG LỰC từ phía chính phủ- ngược lại vô tình hay cố ý giúp  Boiling Frogs trong nỗ lực kéo sự chú ý quần chúng ra khỏi tội phạm cấu kết giữa chính phũ Mỹ và các tập đoàn nhân danh an ninh quốc gia. Có thể rằng ngay cả Sibel trong sáng nhưng vì chặt chẽ quá đà – điều này theo sự kiện cho thấy cho đến nay, có khả năng thấp.

  Phải chăng vì cả nể mối họp tác mà Corbett đã không thực hiện nguyên tắc căn bản của báo chí điều tra này:  đẩy câu hỏi động cơ thúc đẩy của “nguồn NSA của Sibel” đến đúng mức cần thiết chính đáng? Cái căn bản nghi vấn ĐỘNG CƠ  và hệ quả (cui bono) sư việc mà chính họ đang thực hiện rất CHÍNH ĐÁNGCẦN THIẾT để chất vấn Glenn- Snowden.

  Trong khi, theo Nhân Chủ -với nhận định qua bằng chứng, đã cho thấy Sibel không chỉ vội vã mà hầu như cố tình tập trung TẤN CÔNG toàn bộ nhóm Snowden với những lý cớ rất yếu ớt và có vẻ gian xảo nối kết nhiều “sự việc” ít liên quan đến chủ đề chính, như thắc mắc lãnh vực đời sống riêng tư cá nhân không liên can (ad hominem) như Glenn từng làm ăn trong buôn bán phim tình dục cho một công ty nhỏ, bạn Glenn đi vé máy bay hạng nhất v.v hay những liên quan làm ăn của các đại công ty mà Glenn không trách nhiệm v.v nhưng lại đầy khuôn mẫu AN NINH HỎI CUNG, hơn là ký giả chất vấn. Corbett khôn ngoan cẩn trọng và chừng mực hơn, chỉ nhẹ nhàng đặt ra những bất cập quyền lợi từ Glenn như những thắc mắc cần được giải thích mà thôi. Nhưng rõ ràng lần này Corbett đã KÉM hẳn.

  Trang Nhân Chủ chúng tôi, xin tạm kết khóa sổ vấn đề khá hiển nhiên này, để dành năng lực thời gian vào những chủ đề cấp thiết khác.

  Chúng tôi trình bày quan điểm phân tích theo những chứng liệu đã dẫn trong trang. Tất cả còn lại tùy quí độc giả. Xin tham khảo các bài viết nguyên bản từ nhiều nguồn khác nữa, nhưng đặc biệt là cần phải theo dõi phim hội luận của Sibel-Corbett-Guillermo Jimenez- (trên đầu bài viết) để MẮT THẤY TAI NGHE trực tiếp từ chính các nhân sự cáo buộc, rồi từ đó tự có qui kết riêng.

  Và như TẤT CẢ MỌI NHẬN ĐỊNH PHÂN TÍCH những sự kiện ở mức độ giăng mắc phức tạp, chúng tôi hay bất cứ cơ quan dù ở bất cứ tầm cỡ nào, CHỈ TỐI ĐA THU LƯỢM BẰNG CHỨNG ở mức độ CÓ THỂ để lý giải nhận định-  dĩ nhiên đều CÓ THỂ SAI như mọi người vì có những sự kiện chưa hoặc không thể nắm được lúc này ...và Glenn cuối cùng TRONG TƯƠNG LAI có thể sẽ là TỘI PHẠM BỘI TÍN với QUẦN CHÚNG vì lý do nào đó nhưng hiện nay chưa có bằng chứng cụ thể gì hoặc ngay cả trong tương lai gần.

  Chúng ta, cuối cùng, cũng cần ghi nhớ rằng  cái gọi là “tội” PHẢN BỘI NHÀ NƯỚC CHÍNH PHỦ, PHẢN QUỐC PHẢN DÂN TỘC thật ra chính là nói  đến NHÂN CÁCH ĐỨC ĐỘ của một Con Người Tự  Do chân chính.  Nhưng, BỘI TÍN QUẦN CHÚNG, PHẢN BỘI NHÂN BẢN là MỘT TỘI ĐỒ THIÊN CỔ tồi bại ghê tởm nhất.

  nkptc

  =======

  NSA Spying Was Never About Terrorism, It Is About Economic Spying

  2 days ago | Politics, US | Posted by Sonya Sandage

  The Associated Press reported on Dec. 17th that NSA whistleblower Edward Snowden has released an “open letter to the people of Brazil.”
  Since spring, Snowden has been releasing thousands of documents on the NSA program through journalists Barton Gellman at the Washington Post, Glenn Greenwald at the Guardian, and U.S. filmmaker Laura Poitras.
  In his newest letter, he made a bombshell declaration.  ”These programs were never about terrorism; they’re about economic spying, social control, and diplomatic manipulation.  They’re about power.” 
  This is the smoking gun to previous allegations by political pundits.  Several pundits have alleged that the program was set up to arm the largest and most powerful U.S. corporations with patent information; competitor information including materials, financials, scientific research, and market data to help them maintain or gain control over markets.
  Snowden’s statement also brings into sharp question the millions of dollars, lives lost, and intrusion of programs like TSA searches, the PATRIOT Act, the Afghan & Iraq wars, drone strikes, and all other actions taken by the U.S. government to fight “terrorism.”
  In Snowden’s letter he made it clear to Brazil that it was the prime target of surveillance in South America.  Brazil is part of the formidable economic coalition entitled ”BRICS” for member nations: Brazil, Russia, India, China, and South Africa.
  German newspaper Spiegel reported that the NSA spying includes total surveillance of international financial flows.  The program is called “FTM” for “Follow the Money.”   The program collected 180 million records in 2011 alone.  84% of the data is credit card transactions.  http://www.spiegel.de/international/world/spiegel-exclusive-nsa-spies-on-international-bank-transactions-a-922276.html
  In a more stunning revelation, the Dec. 12 “Report and Recommendations of The President’s Review Group on Intelligence and Communications Technology” stated the government is changing the amount in (presumably foreign) bank accounts.
  Recommendations from page 221 of the report;

  (1)   Governments should not use surveillance to steal industry secrets to advantage their domestic industry;

  (2)   Governments should not use their offensive cyber capabilities to change the amounts held in financial accounts –or- manipulate the financial systems.
  The entire report to the President is here: http://www.whitehouse.gov/sites/default/files/docs/2013-12-12_rg_final_report.pdf
  A 2008 paper by Arindrajit Dube, Ethan Kaplan, and Suresh Naidu found evidence that the CIA and/or members of the Executive branch either disclosed or acted on information about top-secret authorizations of coups.  Stocks in “highly-exposed” firms rose more in the pre-coup authorization phase than they did when the coup was actually launched.  Basically they were saying the gathered intelligence is used to “front-run” markets.  http://econweb.umd.edu/~kaplan/coups.pdf

  Here’s how their dataset was developed:

         ”We selected our sample of coups on the following basis: (1.) a CIA timeline of  events or a secondary timeline based on an original CIA document existed,

          (2.) the coup contained secret planning events including at least one covert authorization of a coup attempt by a national intelligence agency and/or head  of state, and       
          (3.) the coup authorization was against a government which nationalized  property of at least one (1) sufficiently exposed multinational firm with publicly traded shares.”
  Now that Mr. Snowden has released his latest statement, the objectives of “economic spying, social control, and diplomatic manipulation” will possibly be thwarted to some degree.  Reaction from diplomatic partners is still forthcoming, as no Embassy or Ambassador has released a public statement in response to this latest Snowden revelation.

  Read more: http://benswann.com/nsa-spying-was-never-about-terrorism-it-is-about-economic-spying/#ixzz2oDKAoZZJ
  Follow us: @BenSwann_ on Twitter

  Secret documents leaked by Edward Snowden reveal more US and British spy targets

  Date December 21, 2013
  Russian President Vladimir Putin said he has not met with former U.S. spy agency contractor Edward Snowden to whom Russia granted political asylum this year.

  Secret documents reveal more than 1,000 targets of U.S. and British surveillance in recent years, including the office of an Israeli prime minister, heads of international aid organisations, foreign energy companies and a EU official involved in antitrust battles with American technology businesses.
  While the names of some political and diplomatic leaders have previously emerged as targets, the newly disclosed intelligence documents provide a much fuller portrait of the spies’ sweeping interests in more than 60 countries.
  Britain’s General Communications Headquarters, working closely with the National Security Agency, monitored the communications of senior EU officials, foreign leaders including African heads of state and sometimes their family members, directors of United Nations and other relief programs, and officials overseeing oil and finance ministries, according to the documents. In addition to Israel, some targets involve close allies like France and Germany, where tensions have already erupted over recent revelations about spying by the NSA.

  Former intelligence contractor Edward Snowden. Former intelligence contractor Edward Snowden. Photo: Reuters

  Details of the surveillance are described in documents from the NSA and Britain’s eavesdropping agency, known as GCHQ, dating from 2008 to 2011. The target lists appear in a set of GCHQ reports that sometimes identify which agency requested the surveillance, but more often do not. The documents were leaked by the former NSA contractor Edward J. Snowden and shared by The New York Times, The Guardian and Der Spiegel.
  The reports are spare, technical bulletins produced as the spies, typically working out of British intelligence sites, systematically tapped one international communications link after another, focusing especially on satellite transmissions. The value of each link is gauged, in part, by the number of surveillance targets found to be using it for emails, text messages or phone calls. More than 1,000 targets, which also include suspected terrorists or militants, are in the reports.
  It is unclear what the eavesdroppers gleaned. The documents include a few fragmentary transcripts of conversations and messages, but otherwise contain only hints that further information was available elsewhere, possibly in a larger database.
  Some of the surveillance relates to issues examined by an advisory panel in Washington, which on Wednesday recommended stricter limits on the NSA, including restrictions on spying on foreign leaders, particularly allies. In a response to questions by The Times, the NSA said that it was reviewing how it coordinates with allies on spying. A GCHQ spokesman said that its policy was not to comment on intelligence matters, but that the agency “takes its obligations under the law very seriously.”
  The reports show that spies monitored the email traffic of several Israeli officials, including one target identified as “Israeli prime minister,” followed by an email address. The prime minister at the time of the interception, in January 2009, was Ehud Olmert. The following month, spies intercepted the email traffic of the Israeli defense minister, Ehud Barak, according to another report. Two Israeli embassies also appear on the target lists.
  Olmert confirmed Friday that the email address was used for correspondence with his office, which he said staff members often handled. He added that it was unlikely that any secrets could have been compromised.
  “This was an unimpressive target,” Olmert said. He noted, for example, that his most sensitive discussions with President George W. Bush took place in private.
  “I would be surprised if there was any attempt by American intelligence in Israel to listen to the prime minister’s lines,” he said.
  Still, despite the close ties between the United States and Israel, the record of mutual spying is long: Israeli spies, including Jonathan Jay Pollard, who was sentenced in 1987 to life in prison for passing intelligence information to Israel, have often operated in the United States, and the United States has often turned the capabilities of the NSA against Israel.
  The interception of Olmert’s email occurred while he was dealing with fallout from Israel’s military response to rocket attacks from Gaza, but also at a particularly tense time in relations with the United States. The two countries were simultaneously at odds on Israeli preparations to attack Iran’s nuclear program and cooperating on the design and launching of a wave of cyberattacks on Iran’s major nuclear enrichment facility.
  A year before the interception of Olmert’s email, the documents listed another target, the Institute of Physics at the Hebrew University of Jerusalem, an internationally recognized center for research in atomic and nuclear physics.
  Also appearing on the surveillance lists is Joaquín Almunia, vice president of the European Commission, which, among other powers, has oversight of antitrust issues in Europe. The commission has broad authority over local and foreign companies, and has punished a number of U.S. companies, including Microsoft and Intel, with heavy fines for hampering fair competition. The reports say that spies intercepted Almunia’s communications in 2008 and 2009.
  Almunia, a Spaniard, assumed direct authority over the commission’s antitrust office in 2010. He has been involved in a three-year standoff with Google over how the company runs its search engine. Competitors of the online giant had complained that it was prioritizing its own search results and using content like travel reviews and ratings from other websites without permission. While pushing for a settlement with Google, Almunia has warned that the company could face large fines if it does not cooperate.
  The surveillance reports do not specify whether the interceptions of Almunia’s communications were requested by the NSA or British spies. Nor do the reports make clear whether he was a longstanding surveillance target or swept up as part of a fleeting operation.
  Contacted by The New York Times, Almunia said he was “strongly upset” about the spying.
  In a statement, the NSA denied that it had ever carried out espionage to benefit U.S. businesses.
  “We do not use our foreign intelligence capabilities to steal the trade secrets of foreign companies on behalf of – or give intelligence we collect to – U.S. companies to enhance their international competitiveness or increase their bottom line,” said Vanee Vines, an NSA spokeswoman.
  But she added that some economic spying was justified by national security needs.
  “The intelligence community’s efforts to understand economic systems and policies, and monitor anomalous economic activities, are critical to providing policymakers with the information they need to make informed decisions that are in the best interest of our national security,” Vines said.
  At the request of the GCHQ, The Times agreed to withhold some details from the documents because of security concerns.
  The surveillance reports show U.S. and British spies’ deep appetite for information. The French companies Total, the oil and gas giant, and Thales, an electronics, logistics and transportation outfit, appear as targets, as do a French ambassador, an “Estonian Skype security team” and the German Embassy in Rwanda.
  Germany is especially sensitive about U.S. spying since reports emerged that the agency listened to Prime Minister Angela Merkel’s cellphone calls. Negotiations for a proposed agreement between Germany and the United States on spying rules have recently stalled for several reasons, including the refusal of the United States to guarantee that it would never spy on German officials other than the prime minister.
  Multiple U.N. missions in Geneva are listed as targets, including the U.N. Children’s Fund, or UNICEF, and the U.N. Institute for Disarmament Research. So is Médecins du Monde, a medical relief organisation that goes into war-ravaged areas. Leigh Daynes, an executive director of the organisation in Britain, responded to news about the surveillance by saying: “There is absolutely no reason for our operations to be secretly monitored.”
  More obvious intelligence targets are also listed, though in smaller numbers, including people identified as “Israeli grey arms dealer,””Taleban ministry of refugee affairs” and “various entities in Beijing.” Some of those included are described as possible members of al-Qaida, and as suspected extremists or jihadists.
  While few if any U.S. citizens appear to be named in the documents, they make clear that some of the intercepted communications either began or ended in the United States and that NSA facilities carried out interceptions around the world in collaboration with their British partners. Some of the interceptions appear to have been made at the Sugar Grove, Va., listening post run by the NSA and code-named Timberline, and some are explicitly tied to NSA target lists in the reports.
  Many of the reports, written by British teams specializing in Sigint, shorthand for “signals intelligence,” are called “Bude Sigint Development Reports,” referring to a British spy campus on the Cornwall coast. The reports often reveal which countries were the endpoints for the intercepted communications, and information on which satellite was carrying the traffic.
  Strengthening the likelihood that full transcripts were taken during the intercepts is the case of Mohamed Ibn Chambas, an official of the Economic Community of West African States, known as Ecowas, a regional initiative of 15 countries that promotes economic and industrial activity. Whether intentionally or through some oversight, when Chambas’ communications were intercepted in August 2009, dozens of his complete text messages were copied into one of the reports.
  Referred to in the transcripts as “Dr. Chambers,” he seems to have been monitored during an especially humdrum day or two of travel. “Am glad yr day was satisfying,” Chambas texted one acquaintance. “I spent my whole day travelling … Had to go from Abidjan to Accra to catch a flt to Monrovia… The usual saga of intra afr.”
  Later he recommended a book, “A Colonial History of Northern Ghana,” to the same person. “Interesting and informative,” Chambas texted. The high point of his day was receiving an award in Liberia, but soon he was busy working out logistics for future appointments.
  “Where is the conference pl? Didnt get the invt,” he texted another contact. He discussed further details before adding, perhaps wistfully, given his grinding travel schedule: “Have a restful Sunday.”
  New York Times

  Edward Snowden is a Patriot

  By Anthony D. Romero, Executive Director, ACLU at 5:44pm

  Edward Snowden is a patriot.
  As a whistleblower of illegal government activity that was sanctioned and kept secret by the legislative, executive, and judicial branches of government for years, he undertook great personal risk for the public good. And he has single-handedly reignited a global debate about the extent and nature of government surveillance and our most fundamental rights as individuals.
  Monday’s court ruling declaring the NSA surveillance program unconstitutional highlights the irony of the government’s prosecution of Snowden. For more than 12 years, the ACLU has raised concerns about the massive changes occurring in our democracy: the rubber stamping of expansive surveillance powers by the judiciary, the clandestine nature of programs that invade the rights and lives of millions of Americans with virtually no oversight, and the quiet acquiescence of a public that believed that individuals had nothing to fear if they had done nothing wrong.
  That was true until Snowden awakened the American people – and others across the globe – from complacent lethargy. For his actions, Snowden should be applauded, not vilified.  He should be granted full immunity from prosecution. And he should be allowed to resume his life in the United States as a proud American citizen.
  Let’s unpack the arguments that are surely rifling through many Americans’ minds as to why Edward Snowden should not be granted immunity and allowed to return home.
  First, many thoughtful observers note that Snowden has revealed important facts about an otherwise clandestine program, but wonder why he took it upon himself to bring his evidence to journalists rather than to Congress or the executive branch. The simple answer is that Snowden was too smart to expect real results from the “official” channels. Since September 11, 2001, Congress and the courts have failed miserably at providing constitutional oversight. When the New York Times finally found the courage to expose the earlier NSA spying program in 2005, Congress responded by legitimizing and extending this illegal program through the FISA Amendments Act of 2008. The courts proved little more vigorous in their willingness to serve as a meaningful check on such surveillance programs. Two different lawsuits brought by the ACLU – one in Detroit and one in New York that went all the way to the U.S. Supreme Court – were dismissed because it was impossible to prove that our clients were in fact targeted by these secret government surveillance programs. Absent such proof, which the government was never going to provide, no American would be in a position to challenge the government surveillance programs. As Justice Sonia Sotomayor asked Solicitor General Don Verilli in our Clapper litigation: “General, is there anybody who has standing?” In disclosing these documents Snowden took the patriotic route, knowing that nothing short of public release would get the attention of the American people, our government and our allies. He didn’t turn to the normal, government channels to raise his concerns of illegal government activity because he knew that others had used those channels and failed. Fortunately, both the courts and Congress seem to have renewed vigor in looking into the constitutionality of NSA surveillance – but such vigor is a direct result of Snowden’s revelations.
  The second argument against immunity goes something like this: “He was employed by the government. He knew he was breaking the law. He should have stayed home and faced the music if he was truly well-intentioned.” If Snowden had stayed in Hawaii after his first revelations became public, the government would have arrested him that very day. The laws that are being used against Snowden do not distinguish between patriotic whistleblowers and foreign agents. It would be a true miscarriage of justice if the government succeeded in imprisoning for life a person who revealed unconstitutional government conduct. Snowden would surely have been subjected to “special administrative measures” and would have been prevented from working with the journalists or engaging the broader public debate. Snowden knew that he couldn’t stay in the U.S. and ignite the public debate that he felt was missing – so he forsook his homeland to further American democracy.
  A third argument – often read in The Wall Street Journal editorial pages – questions the authenticity of his motivations by the countries in which he received refuge. If Snowden were such a true believer in democracy, he would never have traveled to China or Russia. That argument fails to recognize the massive power of the American government to lean on other governments to repossess one of its most wanted. Recall the full court press that the American government made through the efforts of President Obama and Secretary Kerry to ensure that Snowden had no other door except one to an American federal prison. Even those countries that have voiced outrage at the NSA surveillance of their leaders and citizens – Germany, Brazil, Mexico – have failed to offer political asylum to the man who uncovered it. Their hypocrisy and capitulation to American diplomatic strong-arming left Snowden with little recourse but to receive help from governments that may have their own agendas in housing someone wanted by the United States.

  Get Involved

  President Obama: Grant Edward Snowden Immunity Now

  Edward Snowden is a great American and a true patriot. My colleagues and I at the ACLU are proud to be his legal advisors. We are committed to assisting him on legal issues he may confront. Thank goodness for patriots like him, who are willing to endure personal sacrifice to defend truths that we hold self-evident, but which too many Americans take for granted.

  =====

  Glenn Greenwald to deliver keynote at 30C3 hacker conference

  Summary: The world’s longest-running hacker conference Chaos Communication Congress opens its 30th year with a keynote from Glenn Greenwald this week in Hamburg, Germany. 30C3 has this, and so much more in store.

  The world’s oldest and largest global hacker organization The Chaos Computer Club (CCC) has announced it will open next week’s conference, the 30th Chaos Communication Congress (30c3), with a December 27 opening keynote by Glenn Greenwald.
  Glenn Greenwald’s keynote tops our list of must-see talks at the legendary event. 30C3’s schedule shows that the compelling keynote won’t be the only explosive presentation at 30C3.

  30c3 CCC hacker congress 2013

  Mr. Greenwald’s keynote will be webcast live on this page. If you miss it, all of 30C3’s talks will be archived on the CCC media website (also check CCC on YouTube). CCC’s archives go online astonishingly fast.
  30C3 is the 30th Chaos Communication Congress, brought to us by the Chaos Computer Club. The conference and all of its hands-on events run from December 27th to 30th, 2013 at the CCH Congress Center in Hamburg, Germany.
  The conference program boasts over 130 talks from a diverse range of the world’s top hackers in five tracks: Hardware and Making, Art and Beauty, Science and Engineering, Security, Safety and Politics, and Ethics and Society.
  CCC explains, “The lecture programme will be augmented by numerous workshops and offerings for young hackers.”
  Competition to speak at this year’s Congress was serious. In its blog post announcing the keynote, CCC explained that the talk lineup was whittled down from more than 360 submissions by teams of experts specific to each subject.
  If you’re interested, follow CCC on Twitter or the Twitter list of 30c3 speakers. Here’s the index for the entire 30C3 talk shedule.

  Day 1, select highlights

  On the evening of December 27th, the 30C3 keynote will be delivered by Glenn Greenwald, the journalist whose work this year with the Snowden documents has changed the world’s understanding of surveillance, security and the actions of the United States in spying and surveillance matters worldwide.
  More interesting December 27 talks: Dispatches from Fort Meade (reporting on the secret trial of Chelsea Manning), Electronic Bank Robberies (stealing money from ATMs with malware), Hardening hardware and choosing a #goodBIOS (rejecting persistence of malicious software and tripping up the evil maid).

  Day 2, select highlights

  December 28: SCADA StrangeLove 2, [Google] Glass Hacks,, Hardware Attacks, Advanced ARM Exploitation, and Android HackingHillbilly Tracking of Low Earth Orbit (repurposing an Inmarsat Dish with Travis Goodspeed), Extracting keys from FPGAs, OTP Tokens and Door Locks (side-channel and other attacks in practice), Disclosure DOs and DONT’s from the EFF, and Jahresrückblick des CCC (the annual review of the CCC).

  Day 3, select highlights

  December 29: CounterStrike (implementation of lawful interception), RFID Treehouse of Horror (hacking city-wide access control systems), Even More Tamagotchis Were Harmed in the Making of this PresentationEurope, the USA and Identity EcosystemsID Cards in China: Your Worst NightmareThe Exploration and Exploitation of an SD Memory Card (“This talk demonstrates a method for reverse engineering and loading code into the microcontroller within a SD memory card”), Persistent, Stealthy, Remote-controlled Dedicated Hardware Malware.

  Day 4, select highlights

  December 30To Protect And Infect (targeted and untargeted surveillance research by Claudio Guarnieri and Morgan Marquis-Boire), Thwarting Evil Maid Attacks (physically unclonable functions for hardware tamper detection), Attacking HomeMatic (live hacking), Through a PRISM, Darkly (everything we know about NSA spying with the EFF), and the CCC Closing Event.

  Ongoing:

  Lightning Talks, December 28-30 – short lectures any congress participant can present (though the slots are filling up fast).
  Self-organized hands-on workshops, meetups and more, all four days. Includes everything! Soldering for Kids, the 30c3 queer meetup, SCADA pentesting workshops, Hammer and Tongs, copyright debates, digital cooking, cocktails, geeks and BDSM meetup, a workshop on Amending the European Parliament draft report on mass surveillance, board game geek meetup, NymRights, Publeaks.nl meetup, knitting, tea, whistleblowing, Chaoswelle Ham Radio Operators, Arduino hacking all day every day, Chaos VPN, Debugging Your Depression, and much more.

  30C3 is a noncommercial event with a low entrance fee, and is made possible thanks to an army of CCC volunteers (even ones that hack Apple’s Touch ID). According to CCC, 30C3’s internet connectivity will be a record-breaking 100GB link made possible by donations from ISPs and network equipment vendors.
  We can’t wait. ZDNet will be attending talks and reporting events live from Hamburg as they happen.

  %d bloggers like this: