Mạng Lưới Tình Báo Nghe Lén Trộm Cắp Thông Tin của Tập Đoàn Nhà Nước Âu Mỹ

https://i1.wp.com/cdn4.spiegel.de/images/image-512257-breitwandaufmacher-bxsj.jpgTrong một cuộc phỏng vấn Edward Snowden với những câu hỏi đầy tính kỹ thuật và nội dung chuyên môn do Jacob Appelbaum, một chuyên gia điện toán kỹ thuật bảo mật soạn trước. Cần biết rằng Jacob Appelbaum đang làm việc thiện nguyện cho các nhóm nhân quyền cũng như Wikileaks để hướng dẫn mọi người sử dụng mạng an toàn tránh bị trộm cắp thông tin. Hay nói ngắn gọn là “làm thế nào để du hành trên mạng một cách vô danh”.
Những câu hỏi chuyên môn và kỹ thuật nghề nghiệp này sau đó được nhà làm phim tài liệu cô Laura Poitras trao đổi và điều hành cuộc phỏng vấn Snowden.
Nội dung cuộc phỏng vấn đưọc đăng bằng tiếng Đức trên tờ Spiegel xuất bản ngày 8 Tháng 7 năm 2013 vừa qua.
Trong cuộc phỏng vấn này, Snowdenm giải thích gần như toàn bộ guồng máy thông tin mang tính đế quốc với mục tiêu khống trị toàn cầu với những chi tiết kỹ thuật nghề nghiệp chuyên môn trong những thủ thuật trộm cắp của cơ quan NSA.
1-Thứ nhất Snowden cho biết NSA của Mỹ làm việc rất chặt chẽ với 4 quốc gia cùng gốc Anglo Bristish nói tiếng Anh. được gọi gọi là nhóm 5 Con Mắt Đồng Hành, đó là Anh, Úc, Canada, và Tân Tây Lan. 4 nước này cùng Mỹ luôn sát cánh chặt chẽ làm nền tảng trung tâm cho toàn bộ guồng máy.
2-Thứ hai, tại Âu Châu, nước Đức là tay sai đứng đầu trong chi nhánh của nhóm các tay sai hợp tác với bộ máy NSA nghe lén trộm cắp thông tin toàn cầu này.
3- Thứ ba, tại Trung Đông, Do thái là đại bản doanh đắc lực. Con hoại tín Stuxnet có tác dụng phá hủy máy móc lò phản hứng nguyên tử là tác phẩm của sự hợp tác cao cấp và chặt chẽ này.
4-Thứ tư, các đại công ty và tập đoàn thông tin tư nhân hầu như đều hợp tác làm việc cho guồng máy này. Mặc dù họ vẫn thường rêu rao là “bảo vệ quyền riêng tư của thân chủ khách hàng”.
5-Thứ năm, đối với guồng máy này, “pháp luật công lý” chỉ là chuyện nhỏ. Bọn quan chức khi nào cần thì dùng, còn không chúng vất bỏ pháp luật sang một bên. Nói rõ ra là có sự hợp tác ăn ý đồng thuận vượt bỏ luật và hiến pháp, của cả 3 ngành hành pháp (chính phủ), lập pháp (quốc hội) và công lý (Tòa Án). Nói cách khác chúng tìm đủ cách để đạt mục tiêu và dùng đủ mọi thủ thuật chữ nghĩa trong quốc hội, tòa án cũng như truyền thông chính qui để dối trá và đánh lạc hướng quần chúng.
Thế lực tập đoàn đại bản bóng tối

Từ những công bố này, chúng ta có thể đối chiếu lại với những gì Philip Agee đã tung ra trong Nhật Ký CIA (The CIA Diary- INSIDE THE COMPANY: CIA DIARY. By Philip Agee.) và nhất là những điều cựu đại tá không quân Mỹ L. FLETCHER PROUTY đã viết rất kỹ trong quyển sách “ Nhóm Bí Mật: CIA và Đồng Minh của Nó Khống Chế Mỹ và Thế Giới” (THE SECRET TEAM The CIA and Its Allies in Control of the United States and the World) xuất bản năm 1973 The Secret Team, The CIA and Its Allies in Control of the United, chúng ta đã có đủ chứng cớ đầy đũ những sự kiện âm mưu toàn cầu, nhưng không phải của “nhà nước Mỹ”. Nhà nước Mỹ và tất cả các nhà nước chính phủ khác chỉ là công cụ, tay sai cho “một nhóm bí mật” này.

Rất đơn giản, các tổng thống, thủ tướng, bộ trưởng v.v tất cả chỉ làm việc nắm “quyền” có giới hạn và có nhiệm kỳ” không thể đứng chủ trì điều khiển một mưu đồ tầm cỡ to lớn bao quát toàn cầu, cần tính “liên tục và kế thừa” như thế. Nó không thể và không cần có ban “lãnh đạo” phải đối mặt với quần chúng. Nó cần nắm chặt guồng máy và điều khiển nền chính trị mị dân, không phải một quốc gia mà nhiều quốc gia khác nhau. Do đó nó phải do một nhóm người quyền lực trong bómg tối không bị chi phối bởi định chế chính trị, dù là định chế chính trị gián tiếp đễ thao túng. Nó phải là kẻ đẻ ra và điều khiển định chế chính trị này từ bên trong.. Và không có gì điều khiển nổi “chính trị” và xã hội quần chúng ngoài “hệ thống tài chính”, hay nói thẳng ra là “TIỀN”. Mater Amschel Rothschild, kẻ sáng lập ra triều đại ngân hàng quốc tế Do thái Rothschild, từng tuyên bố: “Đưa cho tôi quyền điều khiển nguồn tiền của một quốc gia. Và tôi chẳng cần đếm xỉa đến ai làm luật nữa”(Give me control of a nation’s money supply, and I care not who makes it’s laws.). Những ai muốn hiểu quyền lực thao túng toàn thể xã hội như thế nào, cần phải hiểu Tiền là Gì, Nó đã được biến cải thành sức mạnh của quyền lực chính trị xã hội trong sinh hoạt và đã khống trị con người toàn diện như thế nào.
Các “lãnh đạo nhà nước chính phủ sẽ ra đi” và cái guồng máy chuyên nhất bao quát này vẫn ở đó từ trước đến nay âm ỷ hoạt động. Như thế cũng đã rõ ràng rằng Các “lãnh đạo nhà nước” và các “chính phủ” phải thỏa hiệp nghe lệnh nó, chứ nó không nghe lệnh các “nhà lãnh đạo” này. Nếu các “nhà lãnh đạo” dám cưỡng chống, nó sẽ bôi nhọ và triệt hạ như Kennedy, LMK v.v Hoặc dám moi móc rình mò đến bí mật của chúng như những nhà báo độc lập thì phải chết như Ken Adachi, Aaron Swartz, Michael Hasting v.v Snowden, Assange đã biết trước và chấp nhận kết quả này.
Tất cả những điều từng bị mỉa mai gạt bỏ như những “lý thuyết âm mưu”, hôm nay đang xảy ra trước mắt mọi người với đầy đủ bằng chứng!
Một hệ quả thuận lý rõ ràng hơn, cái gọi là nền “dân chủ gián tiếp” hay “dân chủ xã hội” chỉ là một màn kịch chưa đầy 200 năm đã phải hạ màn. Wikileaks đã vạch được bộ mặt bất nhân man rợ của bọn quân đội nhà nước, điêu ngoa gian manh của “ngoại giao”, và đến Snowden toàn bộ cái gọi là “nhà nước tận thiện”, “chủ quyền quốc gia”, “quyền lợi quốc gia dân tộc”, “công pháp quốc tế” hoàn toàn bị phơi bày chỉ là những trò thủ thuật chữ nghĩa của huyền thoại, niềm tin như một niềm tin mê tín dị đoan tôn giáo mà thôi!
Nhưng qua các “công dân tố cáo” trước đây, và hiện nay Bradley Manning, Assange, Snowden cũng đã minh chứng một điều rõ ràng rằng: dù cường bạo đến đâu, có đồ sộ đến cỡ nào đi nữa, thì cũng chỉ có hiệu lực với những loài trí nhỏ, tâm hèn, tài kém, của một não trạng tham si, nô lệ mà thôi, chứ với những con người có đời sống nguyên lý, có trí, có dũng, “như những công dân tố cáo” chẳng làm họ mảy may khiếp sợ tí nào. Càng gian manh cao cấp, càng tàn bạo đe dọa, họ lại càng thản nhiên thách đố tố cáo. Họ xứng danh là những trí thức của thời đại:
Bởi vì: “Họ là kẻ trí, là thức giả, họ ăn uống trong nhịp đập hơi thở và nỗi an nguy bất hạnh của quần chúng, xã hội.. Cho nên họ có thể đã ăn “cháo chế độ” nhưng không thể “lú lẫn”! Họ luôn luôn nghĩ về, nói về, và hành xử bổn phận hiện tại của họ hơn là ưu lo thân phận…
… Cũng chính vì như vậy, đã là người có trí thức, là sĩ phu, thì không những chẳng ai cản được người trí thức nói, mà còn chẳng có “đe dọa” nào ngăn được người trí thức làm.. Tri Hành hợp nhất! Người trí thức hay sĩ phu, nói và làm cùng nhịp với đời sống hiện tại của họ!
Người có trí thức, sĩ phu, họ biết và hiểu được mục đích tối hậu của “súng ống gươm đao” là bắt người ta sợ! Kẻ cầm súng muốn người khác sợ, cho nên chúng thường cố ý “bắn to, bắn rõ, bắn ngay trước mặt” cho người khác thấy, cho người khác nghe để sợ!!! Người trí thức không sợ! thường làm ngơ giả như không thấy, và giả như không nghe! Mặc dù họ thấy và nghe rất rõ. Rõ hơn mọi người. Thấy rất sáng và nghe rất rõ cho nên không khiếp sợ, không khiếp sợ cho nên càng nghe rất rõ và thấy rất sáng!!! Cũng như người hiểu rõ lẽ sống chết, sự vô thường của cuộc tử sinh, sẽ chẳng tham sống hay sợ chết. Họ thấy rõ quan tài và biết nhỏ lệ, nhưng không nhỏ lệ sợ hãi cho bản thân họ, mà nhỏ lệ thương cho kẻ đời tham sống nhục! Họ biết sống đúng và biết chết đúng! Bậc sĩ phu, người trí thức sợ sống nhục, sống gối đầu vào lạc thú, tiền của, vợ con, và cũng khinh cái chết vô tích sự!”
Bạo lực gian manh cỡ nào đi nữa cũng chẳng thể thắng được một con người biết sống và biết chết!
Nhân Chủ.
——————
Tài Liệu Tham Khảo:
07/08/2013 03:34 PM
Edward Snowden Interview
The NSA and Its Willing Helpers
In an interview conducted using encrypted e-mails, whistleblower Edward Snowden discusses the power of the NSA, how it is “in bed together with the Germans” and the vast scope of Internet spying conducted by the United States and Britain.
Shortly before he became a household name around the world as a whistleblower, Edward Snowden answered a comprehensive list of questions. They originated from Jacob Appelbaum, 30, a developer of encryption and security software. Appelbaum provides training to international human rights groups and journalists on how to use the Internet anonymously.
Appelbaum first became more broadly known to the public after he spoke on behalf of WikiLeaks founder Julian Assange at a hacker conference in New York in 2010. Together with Assange and other co-authors, Appelbaum recently released a compilation of interviews in book form under the title “Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet.”
Appelbaum wound up on the radar of American authorities in the course of their investigation into the WikiLeaks revelations. They have since served legal orders to Twitter, Google and Sonic to hand over information about his accounts. But Appelbaum describes his relationship with WikiLeaks as being “ambiguous,” and explains here how he was able to pose questions to Snowden.
“In mid-May, documentary filmmaker Laura Poitras contacted me,” Appelbaum said. “She told me she was in contact with a possible anonymous National Security Agency (NSA) source who had agreed to be interviewed by her.”
“She was in the process of putting questions together and thought that asking some specific technical questions was an important part of the source verification process. One of the goals was to determine whether we were really dealing with an NSA whistleblower. I had deep concerns of COINTELPRO-style entrapment. We sent our securely encrypted questions to our source. I had no knowledge of Edward Snowden’s identity before he was revealed to the world in Hong Kong. He also didn’t know who I was. I expected that when the anonymity was removed, we would find a man in his sixties.”
“The following questions are excerpted from a larger interview that covered numerous topics, many of which are highly technical in nature. Some of the questions have been reordered to provide the required context. The questions focus almost entirely on the NSA’s capabilities and activities. It is critical to understand that these questions were not asked in a context that is reactive to this week’s or even this month’s events. They were asked in a relatively quiet period, when Snowden was likely enjoying his last moments in a Hawaiian paradise — a paradise he abandoned so that every person on the planet might come to understand the current situation as he does.”
“At a later point, I also had direct contact with Edward Snowden in which I revealed my own identity. At that time, he expressed his willingness to have his feelings and observations on these topics published when I thought the time was right.”
Editor’s note: The following excerpts are taken from the original English-language version of the interview. Potential differences in language between the German and English versions can be explained by the fact that we have largely preserved the technical terms used by Snowden in this transcript. Explanations for some of the terminology used by Snowden as well as editor’s notes are provided in the form of footnotes.
Interviewer: What is the mission of America’s National Security Agency (NSA) — and how is the job it does compatible with the rule of law?
Snowden: They’re tasked to know everything of importance that happens outside of the United States. That’s a significant challenge. When it is made to appear as though not knowing everything about everyone is an existential crisis, then you feel that bending the rules is okay. Once people hate you for bending those rules, breaking them becomes a matter of survival.
Interviewer: Are German authorities or German politicians involved in the NSA surveillance system?
Snowden: Yes, of course. We’re1 in bed together with the Germans the same as with most other Western countries. For example, we2 tip them off when someone we want is flying through their airports (that we for example, have learned from the cell phone of a suspected hacker’s girlfriend in a totally unrelated third country — and they hand them over to us. They3 don’t ask to justify how we know something, and vice versa, to insulate their political leaders from the backlash of knowing how grievously they’re violating global privacy.
Interviewer: But if details about this system are now exposed, who will be charged?
Snowden: In front of US courts? I’m not sure if you’re serious. An investigation found the specific people who authorized the warrantless wiretapping of millions and millions of communications, which per count would have resulted in the longest sentences in world history, and our highest official simply demanded the investigation be halted. Who “can” be brought up on charges is immaterial when the rule of law is not respected. Laws are meant for you, not for them.
Interviewer: Does the NSA partner with other nations, like Israel?
Snowden: Yes. All the time. The NSA has a massive body responsible for this: FAD, the Foreign Affairs Directorate.
Interviewer: Did the NSA help to create Stuxnet? (Stuxnet is the computer worm that was deployed against the Iranian nuclear program.)
Snowden: NSA and Israel co-wrote it.
Interviewer: What are some of the big surveillance programs that are active today and how do international partners aid the NSA?
Snowden: In some cases, the so-called Five Eye Partners4 go beyond what NSA itself does. For instance, the UK’s General Communications Headquarters (GCHQ) has a system called TEMPORA. TEMPORA is the signals intelligence community’s first “full-take” Internet buffer that doesn’t care about content type and pays only marginal attention to the Human Rights Act. It snarfs everything, in a rolling buffer to allow retroactive investigation without missing a single bit. Right now the buffer can hold three days of traffic, but that’s being improved. Three days may not sound like much, but remember that that’s not metadata. “Full-take” means it doesn’t miss anything, and ingests the entirety of each circuit’s capacity. If you send a single ICMP packet5 and it routes through the UK, we get it. If you download something and the CDN (Content Delivery Network) happens to serve from the UK, we get it. If your sick daughter’s medical records get processed at a London call center … well, you get the idea.
Interviewer: Is there a way of circumventing that?
Snowden: As a general rule, so long as you have any choice at all, you should never route through or peer with the UK under any circumstances. Their fibers are radioactive, and even the Queen’s selfies to the pool boy get logged.
Interviewer: Do the NSA and its partners across the globe do full dragnet data collection for telephone calls, text and data?
Snowden: Yes, but how much they get depends on the capabilities of the individual collection sites — i.e., some circuits have fat pipes but tiny collection systems, so they have to be selective. This is more of a problem for overseas collection sites than domestic6 ones, which is what makes domestic collection so terrifying. NSA isn’t limited by power, space and cooling PSC constraints.
‘US Multinationals Should Not Be Trusted’
Interviewer: The NSA is building a massive new data center in Utah. What is its purpose?
Snowden: The massive data repositories.
Interviewer: How long is the collected data being stored for?
Snowden: As of right now, full-take collection ages off quickly ( a few days) due to its size unless an analyst has “tasked” 7a target or communication, in which the tasked communications get stored “forever and ever,” regardless of policy, because you can always get a waiver. The metadata8 also ages off, though less quickly. The NSA wants to be at the point where at least all of the metadata is permanently stored. In most cases, content isn’t as valuable as metadata because you can either re-fetch content based on the metadata or, if not, simply task all future communications of interest for permanent collection since the metadata tells you what out of their data stream you actually want.
Interviewer: Do private companies help the NSA?
Snowden: Yes. Definitive proof of this is the hard part because the NSA considers the identities of telecom collaborators to be the jewels in their crown of omniscience. As a general rule, US-based multinationals should not be trusted until they prove otherwise. This is sad, because they have the capability to provide the best and most trusted services in the world if they actually desire to do so. To facilitate this, civil liberties organizations should use this disclosure to push them to update their contracts to include enforceable clauses indicating they aren’t spying on you, and they need to implement technical changes. If they can get even one company to play ball, it will change the security of global communications forever. If they won’t, consider starting that company.
Interviewer: Are there companies that refuse to cooperate with the NSA?
Snowden: Also yes, but I’m not aware of any list. This category will get a lot larger if the collaborators are punished by consumers in the market, which should be considered Priority One for anyone who believes in freedom of thought.
Interviewer: What websites should a person avoid if they don’t want to get targeted by the NSA?
Snowden: Normally you’d be specifically selected for targeting based on, for example, your Facebook or webmail content. The only one I personally know of that might get you hit untargeted are jihadi forums.
Interviewer: What happens after the NSA targets a user?
Snowden: They’re just owned. An analyst will get a daily (or scheduled based on exfiltration summary) report on what changed on the system, PCAPS9 of leftover data that wasn’t understood by the automated dissectors, and so forth. It’s up to the analyst to do whatever they want at that point — the target’s machine doesn’t belong to them anymore, it belongs to the US government.
Footnotes:
1 “We’re” refers to the NSA.
2 “We” refers to the US intelligence service apparatus
3 “They” refers to the other authorities.
4 The “Five Eye Partners” is a reference to the intelligence services of United States, Britain, Australia, New Zealand and Canada.
5 “ICMP” is a reference to Internet Control Message Protocol. The answer provided here by Snowden was highly technical, but it was clear that he was referring to all data packets sent to or from Britain.
6 “Domestic” is a reference to the United States.
7 In this context, “tasked” refers to the full collection and storage of metadata and content for any matched identifiers by the NSA or its partners.
8 “Metadata” can include telephone numbers, IP addresses and connection times, among other things. Wired Magazine offers a solid primer on metadata.
9 “PCAPS” is an abbreviation of the term “packet capture”.
Interview conducted by Jacob Appelbaum and Laura Poitras