BỔ TÚC THÔNG TIN 29-2-2012:

Trong số gần 200 tìn thư được công bố dầu tên, cho thấy cai gọi là Tổ Chức Dự Bào Chiến Lược Tư Nhân Stratfor đã dùng mọi phương pháp kể cả phi pháp và gian trá để thu thập thông tin cá nhân riêng tư RỒI CUNG CẤP (BÁN) cho các TẬP ĐOÀN TƯ BẢN như  Dow Chemical, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon.. cũng như buôn bán trao đổi cho những chi nhánh cơ quan nhà nước Mỹ  như Bộ Nội An, Bộ Thủy Quân Lục Chiến, Sở Tình Báo Quôc Phòng v.v ( Department of Homeland Security, – US Marines -the US Defence Intelligence Agency.) Lời cáo buộc của Wikileaks dựa trên những lá thư có nội dung như là thư dưới đây do chính Tổng giám đốc G.Friedman gửi thư hướng dẫn cho nữ nhân viên phân tích tình báo Reva Bhalla phương cách đe dọa hoặc gài bẫy kềm chế nạn nhân để lấy thông tin::

   
“Nếu (nhân vật này) được dánh giá là nguồn thông tin giá trị, thì  Cô phải tìm cách không chế ông ta. Không chế có nghĩa là khống chế bàng tài chính, tình dục hay tâm lý đến một điểm mà hắn phải khai ra nguồn thông tin và chấp nhận công tác giao phó. Điều này khó khăn thực hiện khi người ta biết Cô có liên hệ vói một tổ chức tình báo (Sratfor) (If this is a source you suspect may have value, you have to take control of him. Control means financial, sexual or psychological control to the point where he would reveal his sourcing and be tasked. This is difficult to do when you are known to be affiliated with an intelligence organisation).
         

Ngoài ra Wikileaks còn đưa bằng chứng là tổ chức Stratfor còn mua chuộc những nhân viên công quyền của nhiều chính phủ thuộc mọi ban ngành như ngoại giao, an ninh, kinh tế, quân sự v.v  khắp trên thế giới và trả tiền cho các “nhân viên nội gián này” qua cửa ngõ ngân hàng Thụy Sĩ với những trương mục mật mã
Nói ngắn gọn, theo những thông tin được nêu ra, thì tổ chức Strafor rõ ràng là mộ tổ chức Mafia phi pháp chuyên gài bẫy tung tiền mua chuộc để khống trị nạn nhân và buộc nạn nhân phải làm việc cung cấp thông tin cho tồ chức này…Cũng như CIA Mỹ , KGB của Sô Viết,  ( hoặc cơ quan tình báoMSS)  – 國家安全部d của Trung Quốc ã và đang dùng gái và đô la để mua chuộc và khống chế các nhà “lãnh đạo” các quốc gia khác như Việt Nam , Bác Hàn, Nam Hàn, Nam Mỹ, kể cả Âu Châu như Thụy Điển, Na Uy, Hy Lạp v.v,  Thế mới biết giới “lãnh dạo quốc gia”  vì gái vì tiền, hay vì “tổ cò”

Ngược lại, tổ chức Stratfor chống chế và cho những “thông tin” này là tài sản làm ăn riêng tư, và nhóm Vô Danh đã lấy đi trái phép.
————

Wikileaks vừa công bố 5 triệu tín thư (emails) của tổ chức tình báo tư nhân Mỹ Stratfor, có trụ sở tại thủ đô bang Texas. Trong mớ tín thư này là một bản tin khẳng định rõ “kế hoạch buộc tội và xét xử” Julian Assange đã được đặt ra sau cuộc dàn dựng pháp lý giữa Anh và Thụy Điển dẫn độ Assange về Thụy Điển rồi sẽ ép tù dẫn độ đến Mỹ.
   
    Cũng nên biết qua tổ chức tình báo tư nhân Mỹ này có tên chính thức là  Strategic Forecasting, Inc., được gọi tắt là Strafor, do tên giáo sư chính trị George Friedman thành lập (trang Nhân Chủ đã có viết qua về tên này và chủ trương của hắn). George Friedman, cũng như nhóm tân bảo thủ như Francis Fukujama, người từng ngồi tranh luận “bài bây” với tên giáo sư chính trị học Trung Cộng Trương Di Dinh về “tổ cò tao đẹp hơn tổ cò mày, chính phủ tao ngon hơn chính phủ mày, văn hóa tao tốt hơn văn hóa mày”- Chủ trương “tôn chính trọng quyền” theo chủ nghĩa quốc gia quyền lực nhà nước (Statism), xiển dương vai trò chính phủ sở hũu  quyền chính trị tuyệt đối dựa trên giả thiết “khế ước xã hội” (một giả thiết mà tự cổ chí kim, chưa một công dân nào đặt bút ký, và bản “khế ước” tưởng tượng này chưa từng hiện hũu).  Tổ chức tình báo toàn cầu tư nhân này được coi như là bàn tay trái của CIA, nó liên lạc chặt chễ với các tổ chức tình báo và an ninh của nhiều quốc gia, cũng như với các cơ quan báo chí tư nhân lớn như CNN, Bloomberg, AP v.v và dùng kỹ thuật điện toán cũng như những thủ đoạn hối lộ để đột nhập và khai thác những tin tức riêng tư các cá nhân hay hội đoàn chính trị và tư nhân khắp thế giới- để làm thành “món hàng thông tin chiến lược” cho những khách hàng của tổ chức này. Cũng nên biết “khách hàng” của tổ chức này là các tay “chính trị gia”, đại gia đầu cơ kinh tế tài chính, và các nhóm tổ hợp luật sư, kinh tế tư nhân v.v
   
    Vừa qua vào rạng ngày giáng sinh năm 2011, nhóm điện toán phi chính phủ  “Vô Danh” Anonymous (group) đã đột nhập kho  trữ liệu điện toán đại bản doanh của Stratfor và thu thập được một khối “thông tin” sau đó chuyển qua cho tổ chức Wikileaks để công bố.
   
    Nhóm điện toán “Vô Danh” được thành lập từ năm 2003 trong một cao trào đối kháng quyền lực nhà nước chính phủ. Nhóm bao gồm nhiều thành viên trẻ không chỉ tài năng về mặt chuyên viên điện toán mà đáng kể là NHẬN THỨC CHÍNH TRỊ TẦM CỠ của họ. Cao trào này hình thành trong nguyên lý tự do thông tin, với chủ trương THÔNG TIN và KIẾN THỨC là tài sản chung của nhân loại, và Con Người có quyền tự do nền tảng mà không một nhà nướcx hay nền pháp luật thế tục nào có thể tước đi được. Nhóm này lấy khuôn mặt nạ Guy Fawkes mask làm biểu tượng. Guy Fawkes là người chủ chốt trong vụ
của nhóm đối kháng chống triều đình Anh Cát Lợi –đặt chất nổ cung điện Westminster nhà nước phong kiến Anh vào năm   1605. Sự kiện này được viết thành giai thoại trong phim nổi tiếng “V for Vendetta” mà các chế độ nhà nước, đặc biệt Mỹ, tìm cách ngăn chặn, làm khó dễ không cho trình chiếu rộng rãi.
   
    Tại Úc, nơi “tổ cò” của Assange, một “đồng bào” của Assange, tên Chris Farnham, thành viên của tổ chức Stratfor Mỹ tại Úc, đã tuyên bố  là nên “tước quốc tịch Úc của Assange”  và hắn giải thích “Tôi không quan tâm những tin bị tiết lộ khác, nhưng mà những tin tiết lộ có khả năng gây thiệt hại cho quyền lợi Úc làm Tôi tức giận. Nếu Tôi nghĩ rằng tôi có thể biến cái  thằng “đầu buồi” này chết ngay mà không phải qua tay ai làm gì hết, thì Tôi không nghĩ là Tôi phải bận tâm lấn cấn gì cả ” (I don’t care about the other leaks but the ones he has made that potentially damage Australian interests upset me. If I thought I could switch this dickhead off without getting done I don’t think I’d have too much of a problem.) Mẹ bố khỉ, Chris Farnham hung hăng, làm ra vẻ ta đây yêu nước yêu tổ cò dân tộc hơn “tổ đỉa đô la”..  dùng cảm tính “tổ cò và quyền lợi, chủ quyền quốc gia” để hạ thấp và tố cáo Assange. Nhưng mỉa mai thay, hắn cũng như đám Ngụy ngục chuyên gia yêu nước coca cola, tổ đỉa đô la,, không nhớ rằng hắn đang phục vụ cho tổ chức Stratfor Mỹ chứ không phải Úc. Chính vì quyền lợi cùa chính hắn và  Mỹ bị tấn công khiến hắn nổi điên tuyên bố loạn xạ, chứ không phải vì “tổ cò Úc”.
   
    Qua sự kiện đang rầm rộ này, chúng ta càng thấy rõ hơn sự cấu kết của thế lực CÁC NHÀ NƯỚC CHÍNH PHỦ hợp tác chặt chẽ với các nhóm ĐẠI BẢN TƯ NHÂN trong mục tiêu tước đoạt nhân quyền và dân quyền, phá hoại nền dân chủ nhân danh “an ninh quốc gia, quyền lợi tổ quốc” để KHỐNG TRỊ QUẦN CHÚNG. Tiến trình và kế hoạch ‘TRẬT TỰ MỚI THẾ GIÓI” (NEW WORLD ORDER)  này đã bị những hội đoàn nhân quyền dân chủ khắp thế giới vạch mặt, nhất là qua tổ chức Wikileaks và nhóm Anonymous (group)
   
    Với quan điểm của nhóm Nhân Chủ, thì đây là điển hình cụ thể của tiến trình đối kháng đấu tranh giữa nhận thức Con Người và bản năng bạo lực sinh vật còn tồn đọng nơi sinh vật hai chân. Tiến trình này đã kéo dài hàng ngàn năm qua, và hôm nay đang ở nhịp độ nhanh hơn và có lẽ sẽ tàn bạo hơn bao giờ hết với sự trợ lực của khoa học  thông tin và kỹ thuật vũ khí.

Quả thật, QUYỀN LỰC TỔ QUỐC và  quyền lợi TỔ CHỨC, TỔ HỢP LÀM ĂN-  đêu là TỔ ĐỈA. một lũ chuyên hút máu Con Người để tồn tại sống còn.
   
    Nhân Chủ
   
    Nguồn Tham Khảo:

    Revealed: US plans to charge Assange
    Philip Dorling
    February 29, 2012
   
    WikiLeaks founder, Julian Assange, says more ‘explosive’ information to be released on intelligence analysts Stratfor.
   
    UNITED STATES prosecutors have drawn up secret charges against the WikiLeaks founder, Julian Assange, according to a confidential email obtained from the private US intelligence company Stratfor.
   
    In an internal email to Stratfor analysts on January 26 last year, the vice-president of intelligence, Fred Burton, responded to a media report concerning US investigations targeting WikiLeaks with the comment: ”We have a sealed indictment on Assange.”
    Advertisement: Story continues below
    Julian Assange, founder of WikiLeaks speaks at a press conference in London, Monday, Feb. 27, 2012. WikiLeaks said on Monday that it was publishing a massive trove of leaked emails from U.S. intelligence analysis firm Stratfor, shedding light on the inner workings of the Texas-based think tank. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
   
    ”If I thought I could switch this dickhead off without getting done I don’t think I’d have too much of a problem.” … Stratfor’s Chris Farnham on Assange. Photo: AP
   
    He underlined the sensitivity of the information – apparently obtained from a US government source – with warnings to ”Pls [please] protect” and ”Not for pub[lication]”.
   
    Mr Burton is well known as an expert on security and counterterrorism with close ties to the US intelligence and law enforcement agencies. He is the former deputy chief of the counter-terrorism division of the US State Department’s diplomatic security service.
   
    Stratfor, whose headquarters are in Austin, Texas, provides intelligence and analysis to corporate and government subscribers.
   
    On Monday, WikiLeaks began releasing more than 5 million Stratfor emails which it said showed ”how a private intelligence agency works, and how they target individuals for their corporate and government clients”.
   
    The Herald has secured access to the emails through an investigative partnership with WikiLeaks.
   
    The news that US prosecutors drew up a secret indictment against Mr Assange more than 12 months ago comes as the Australian awaits a British Supreme Court decision on his appeal against extradition to Sweden to be questioned in relation to sexual assault allegations.
   
    Mr Assange, who has not been charged with any offence in Sweden, fears extradition to Stockholm will open the way for his extradition to the US on possible espionage or conspiracy charges in retaliation for WikiLeaks’s publication of thousands of leaked US classified military and diplomatic reports.
   
    Last week the US Army Private Bradley Manning was committed to face court martial for 22 alleged offences, including ”aiding the enemy” by leaking classified government documents to WikiLeaks.
   
    In December the Herald revealed Australian diplomatic cables, declassified under freedom of information, confirmed WikiLeaks was the target of a US Justice Department investigation ”unprecedented both in its scale and nature” and suggested that media reports that a secret grand jury had been convened in Alexandria, Virginia, were ”likely true”.
   
    The Australian embassy in Washington reported in December 2010 that the Justice Department was pursuing an ”active and vigorous inquiry into whether Julian Assange can be charged under US law, most likely the 1917 Espionage Act”.
   
    In recent answers to written parliamentary questions from the Greens senator Scott Ludlam, the former foreign affairs minister Kevin Rudd indicated Australia had sought confirmation that a secret grand jury inquiry directed against Mr Assange was under way.
   
    Mr Rudd said ”no formal advice” had been received from US authorities but acknowledged the existence of a ”temporary surrender” mechanism that could allow Mr Assange to be extradited from Sweden to the US. He added that Swedish officials had said Mr Assange’s case would be afforded ”due process”.
   
    The US government has repeatedly declined to confirm or deny any reported details of the WikiLeaks inquiry, beyond the fact that an investigation is being pursued.
   
    The Stratfor emails show that the WikiLeaks publication of hundreds of thousands of US diplomatic cables triggered intense discussion within the ”global intelligence” company.
   
    In the emails, an Australian Stratfor ”senior watch officer”, Chris Farnham, advocated revoking Mr Assange’s Australian citizenship, adding: ”I don’t care about the other leaks but the ones he has made that potentially damage Australian interests upset me. If I thought I could switch this dickhead off without getting done I don’t think I’d have too much of a problem.”
   
    But Mr Farnham also referred to a conversation with a close family friend who he said knew one of the Swedish women who had made allegations of sexual assault against Mr Assange, and added: ”There is absolutely nothing behind it other than prosecutors that are looking to make a name for themselves.”
   
    While some Stratfor analysts decried what they saw as Mr Assange’s ”clear anti-Americanism”, others welcomed the leaks and debated WikiLeaks’s longer-term impact on secret diplomacy and intelligence.
   
    Stratfor’s director of analysis, Reva Bhalla, observed: ”WikiLeaks itself may struggle to survive but the idea that’s put out there, that anyone with the bandwidth and servers to support such a system can act as a prime outlet of leaks. [People] are obsessed with this kind of stuff. The idea behind it won’t die.”
   
    Stratfor says it will not comment on the emails obtained by WikiLeaks. The US embassy has also declined to comment.
   
    Read more: http://www.smh.com.au/technology/technology-news/revealed-us-plans-to-charge-assange-20120228-1u14o.html#ixzz1nj1g2fC9
——————

Nguồn Tham Khảo Wikileaks và 5 triệu tín thư

Stratfor’s 5m emails spilled by Wikileaks

Michael Lee, ZDNet.com.au on February 27th, 2012 (2 days ago)

update Wikileaks has begun to publish more than 5 million emails allegedly belonging to intelligence firm Stratfor, which was the subject of a security breach last year, stating that the emails provide evidence that Stratfor used underhanded tactics to gain information and had attempted to subvert Wikileaks.
At the time of writing, Wikileaks has only published about 167 files, dating between July 2004 and late December 2011, as part of an archive it is calling “The Global Intelligence Files”. According to the leaks website, they prove that Stratfor provided confidential intelligence services to Dow Chemical, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon and US government agencies including the Department of Homeland Security, the US Marines and the US Defence Intelligence Agency.
In a statement released by Stratfor, the company described Wikileaks’ actions as a “deplorable, unfortunate — and illegal — breach of privacy”.
“Stratfor is not a government organisation, nor is it affiliated with any government. The emails are private property. Like all private emails, they were written casually, with no expectation anyone other than the sender and recipient would ever see them. They should be read as such.”
It further stated that some of the emails may be forged or altered to include inaccuracies and some may be authentic, but it would not say either way or explain any of the reasoning behind comments in the emails.
“Having had our property stolen, we will not be victimised twice by submitting to questioning about them,” the company wrote.
“As with last year’s hack, the release of these emails is a direct attack on Stratfor. This is another attempt to silence and intimidate the company, and one we reject. Under the continued leadership of founder and chief executive officer George Friedman, Stratfor will not be silenced and will continue to publish the geopolitical analysis our friends and subscribers have come to rely upon.”
It stressed that these emails did not mean there had been another attack on Stratfor’s systems and that those systems currently remained secure.
Wikileaks states that Stratfor used underhanded tactics to force sources into providing information, pointing to leaked correspondence purportedly sent by CEO George Friedman to analyst Reva Bhalla on how to work a source for more information:

If this is a source you suspect may have value, you have to take control of him. Control means financial, sexual or psychological control to the point where he would reveal his sourcing and be tasked. This is difficult to do when you are known to be affiliated with an intelligence organisation.
The decision on approach would not come from you but from your handler. This is because your position is too close to the source and your judgment by definition suspect. Each meeting would be planned between you and your handler and each meeting would have a specific goal not built around discussing the topic of interest which would ideally be hidden but in analysing him personally and moving toward control. The justification for the op would be specific classes of information and on gaining control the first step would be determining his access. If he failed the test contact would be terminated.

Wikileaks further accused Stratfor of paying out sources, pointing to what appears to be invoices (PDF) and emails that show individuals being paid.

In a statement, Wikileaks said that these sources include government employees, embassy staff and journalists located throughout the world, which are paid via Swiss bank accounts and prepaid credit cards.
Stratfor defended itself against Wikileak’s claims.
“Stratfor has worked to build good sources in many countries around the world, as any publisher of global geopolitical analysis would do. We have done so in a straightforward manner and we are committed to meeting the highest standards of professional conduct.”
At the time of the Wikileaks’ initial release of the emails, correspondence appearing to be a resignation letter from CEO George Friedman to vice president Fred Burton was “leaked” on to Pastebin, even though Stratfor’s email would have been secured at the time. Stratfor told ZDNet Australia that contrary to information circulating on the internet, Friedman has not resigned and remains CEO.
Other correspondence Wikileaks has released delves into CIA links with the mosque built at the former site of World Trade Centre, Ground Zero; an account of a failed attempt to kidnap and possibly assassinate a member of Libya’s de facto government, the National Transitional Council; and speculation over whether Israel is mounting an offensive against Iran.
Updated at 5.43pm, 27 February 2012: added comment from Stratfor.

URL:http://www.zdnet.com.au/stratfors-5m-emails-spilled-by-wikileaks-339332495.htm